Op bezoek bij PLUS Ton Henst

Inclusief toelichting van Ton Henst zelf

PLUS Ton Henst is afgelopen maart uitgeroepen tot de Beste Supermarkt van het Jaar 2017-2018. PLUS Ton Henst is volgens de nieuwe PLUS formule een Briljant 2.0. Dat betekent dat de supermarkt de focus legt op verse producten, presentatie en aanbiedingen op de winkelvloer. Naast verschillende modules van de Briljant 2.0-formule biedt PLUS Ton Henst diverse extra’s, zoals vers bereide, kant-en-klare maaltijden, een eigen visspecialist voor advies op maat, zelfgemaakte sappen en smoothies en een Big Green Egg in de winkel. Zo worden de behoeften van consumenten aan goed en lokaal eten nog beter beantwoord. 
 


PLUS Ton Henst in Best

Panel o.l.v. Peter Garstenveld (hoofdredacteur Distrifood) met o.a.:

Koken met voedsel tegen THT

Een casus van Jeroen Bruggers (PLUS Winterwijk)

Plus-ondernemers Jeroen Bruggers en Richard Langen hebben de derving van hun drie Plus-supermarkten en twee bakkerswinkels in Winterswijk gehalveerd. Van producten die door de datum dreigen te gaan, maakt een kok in het zicht van de klant dagverse maaltijden en salades. ‘We brengen zo ook het ambacht terug in de supermarkt. Dat was voor ons minstens net zo belangrijk.’ Blurring als wapen tegen derving. Hoor er alles over.

Mist als wapen tegen voedselverspilling

Een casus van Pieter-Jan van Gurp (PLUS) i.s.m. Frank Bakker (Contronics)

Supermarkten kunnen de derving op groente en fruit met wel 25 procent terugdringen en daardoor duizenden euro’s per jaar besparen door ze te bevochtigen met mist. Dit blijkt uit een onderzoek bij onder meer Plus Van Gurp in Roosendaal. Het toepassen van mist boven het groente- en fruitschap levert ondernemer Pieter-Jan van Gurp in Roosendaal circa €16.000 per jaar op. Dit blijkt uit een rekensom in een rapport van het Fresh Demo-project waarin is onderzocht in hoeverre bevochtiging met mist de derving in groente en fruit tegengaat. Bovendien krijgen klanten kwalitatief betere producten die gezonder en langer houdbaar zijn. 

Verspillingsschap in de winkel

Een casus van George Verberne (JUMBO) i.s.m. Sanne Stroosnijder (Universiteit Wageningen)

Het betreft een speciaal schap dat de aandacht moet vestigen op voedselverspilling. Daarmee moeten consumenten worden geïnspireerd om in actie te komen tegen het onnodig weggooien van levensmiddelen. Het schap wordt ondersteund door het platform Verspilling is Verrukkelijk, waarin ondernemers met oplossingen voor voedselverspilling zich hebben verzameld. Bekende leden van dit platform zijn onder meer Instock, de Verspillingsfabriek en Kromkommer. Ook de Wageningen University is bij het project betrokken. Op het nieuwe schap komen producten te staan die zijn gemaakt van grondstoffen die anders verloren zouden zijn.

 

Sessies:

Meer rendement met betrokken medewerkers

Een sessie van Joeri van Rens | Marshoek

Een kwart van de bedrijven in Nederland kampt met personeelstekort, blijkt uit cijfers van het CBS. Zo ook de supermarktbranche, goed voor ruim 123.000 fte. Een groot deel hiervan betreft jonge medewerkers die na een aantal jaar kiezen voor de horeca of een andere beroepsgroep. Hoeveel uitdaging en doorgroeimogelijkheden biedt u uw medewerkers? Hoe houdt u het interessant om te blijven? Een sessie van Marshoek.

Derving & arbeidsrecht

Een sessie van Dico Bogerd | BVD Advocaten 

Als uw personeel onvoldoende functioneert, of wanneer geld of producen worden ontvreemd, dan is er sprake van 'derving'. Wanneer kun je ingrijpen? Hoe kun je die derving voorkomen of terugdringen? Allerlei praktische zaken zijn daaraan verbonden. Wat mag ik van het personeel verwachten op het gebied van functioneren? Wat als een medewerker de kantjes er vanaf loopt? Leer van de fouten van collega-ondernemers, die wij dagelijks tegenkomen.

De Verspillingshub

Een sessie van Els van Diermen | Rabobank 

De Rabobank zit in THREE-SIXTY gevestigd. Niet met een kantoor, maar met een ‘hub’, een soort lab waar ze ideeën, concepten en 'best practices' verbinden, vernieuwen en versnellen. Het resultaat is de Rabo Verspillingshub. Hier gaan collega’s, bedrijven, organisaties en experts op uitnodiging van de Rabobank met elkaar om de tafel zitten om voedselverspilling de wereld uit te helpen. Zo ontstaat een learning community (FoodWasteXperts). Rabobank vertelt er meer over..